Bibliographic Details

Musique et politique / Jean-Marie Donegani, Esteban Buch ... et al.

Imprint Paris : Presses de Sciences Po, 2004.
Description 205 p. ; 24 cm.
Language French
Series Raisons politiques, 1291-1941 ; no 14
Subject Music -- Europe -- 20th century -- Political aspects.
Communism and music.
Nationalism in music.
Aspect politique.
État.
Musique.
Politique.
Société.
Communism and music.
Music -- Political aspects.
Nationalism in music.
Europe.
Format Print, Book
URL for this record http://pi.lib.uchicago.edu/1001/cat/bib/6635946
Other authors / contributors Donegani, Jean-Marie.
Buch, Esteban, 1963-
ISBN 2724629906
9782724629903
Notes "Mai 2004".
Includes bibliographical references.
LEADER 03151cam a2200517Ia 4500
001 6635946
003 ICU
005 20080725144800.0
008 040923s2004 fr b 000 0dfre d
020 |a 2724629906 
020 |a 9782724629903 
035 |a (OCoLC)56681892 
040 |a TZT  |c TZT  |d OCLCQ  |d LVB  |d HMU  |d UQ1  |d UtOrBLW 
043 |a e------ 
049 |a CGUA 
050 4 |a ML3917.E85  |b M87 2004 
082 1 4 |a 780  |2 1 
245 0 0 |a Musique et politique /  |c Jean-Marie Donegani, Esteban Buch ... et al. 
260 |a Paris :  |b Presses de Sciences Po,  |c 2004. 
300 |a 205 p. ;  |c 24 cm. 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent  |0 http://id.loc.gov/vocabulary/contentTypes/txt 
337 |a unmediated  |b n  |2 rdamedia  |0 http://id.loc.gov/vocabulary/mediaTypes/n 
338 |a volume  |b nc  |2 rdacarrier  |0 http://id.loc.gov/vocabulary/carriers/nc 
440 0 |a Raisons politiques,  |x 1291-1941 ;  |v no 14 
500 |a "Mai 2004". 
504 |a Includes bibliographical references. 
505 0 |a Editorial: Musique et politique: le langage musical entre expressivité et vérité / Jean-Marie Donegani -- Au nom de la Loi: Schoenberg et les critiques / Esteban Buch -- Pensées sur l'Opéra politique / Mitchel Cohen -- Portrait politique en musique / Gil Delannoi -- Notes sur la signification musicale / Philippe de Lara -- Concepts musicaux en pensée politique: l'analogie est-elle féconde? / Mélanie Heard -- Musique, politique et sécularisation / Bruno Moysan -- Italie 1945-2003: une histoire de la musique, mais pas seulement / Luigi Pestalozza -- Quand le citoyen était musicien... / Frédéric Ramel -- La musique "dégénérée" sous l'Allemagne nazie / Laure Schnapper -- Variations sur le Jazz et la politique / David Smadja -- L'impensé de la démocratie: Tocqueville, la citoyenneté et la religion d'Agnès Antoine / Marc Sadoun -- Tèmoins du futur: philosophie et messianisme de Pierre Bouretz / Jean-Claude Poizat. 
650 0 |a Music  |z Europe  |y 20th century  |x Political aspects. 
650 0 |a Communism and music.  |0 http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85029156 
650 0 |a Nationalism in music.  |0 http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85090161 
650 7 |a Aspect politique.  |2 rasuqam 
650 7 |a État.  |2 rasuqam 
650 7 |a Musique.  |2 rasuqam 
650 7 |a Politique.  |2 rasuqam 
650 7 |a Société.  |2 rasuqam 
650 7 |a Communism and music.  |2 fast  |0 http://id.worldcat.org/fast/fst00870518 
650 7 |a Music  |x Political aspects.  |2 fast  |0 http://id.worldcat.org/fast/fst01030414 
650 7 |a Nationalism in music.  |2 fast  |0 http://id.worldcat.org/fast/fst01033902 
651 7 |a Europe.  |2 fast  |0 http://id.worldcat.org/fast/fst01245064 
648 7 |a 1900-1999  |2 fast 
700 1 |a Donegani, Jean-Marie.  |0 http://id.loc.gov/authorities/names/n82128556  |1 http://viaf.org/viaf/39376198 
700 1 |a Buch, Esteban,  |d 1963-  |0 http://id.loc.gov/authorities/names/n91089677  |1 http://viaf.org/viaf/77468893 
903 |a HeVa  |b 20200908 
929 |t LCC  |c Gen  |a ML3917.E85M87 2004  |l JRL 
927 |e Purchased from a Fund Established by The Olga and Paul Menn Foundation  |d MENN 
927 |b 80472433